Veelgestelde vragen (FAQ)

Algemeen

Hoe meld ik me aan bij EasyDriving?

Door op de website te klikken op de knop ‘aanmelden’. Vervolgens kun je je gegevens invullen. Binnen één werkdag ontvang je een e-mail van OnzeAuto met daarin een activatielink, zodat je de app kunt downloaden en direct een reservering kunt aanmaken.

Aan welke voorwaarden moet ik voldoen om me aan te kunnen melden?

Je bent 18 jaar of ouder en beschikt minimaal 1 jaar over een geldig rijbewijs.

Voor hoe lang sluit ik een abonnement af?

Als je je aanmeldt bij EasyDriving, sluit je voor ten minste drie maanden een abonnement af. Daarna is het abonnement maandelijks opzegbaar.
Mocht je weer willen afmelden, dan kan dat door ons te mailen op info@easy-driving.eu.

Hoe reserveer ik een auto?

Zodra jouw aanmelding bij EasyDriving is verwerkt, kun je de auto via de app reserveren. In de app vul je de gewenste dag en het gewenste tijdstip van reservering in, waarna alle beschikbare auto’s worden weergegeven. De auto kan nu gereserveerd worden. Je betaalt vanaf de aanvang van de reservering.

Wanneer kan ik de auto reserveren?

De auto is 24/7 beschikbaar. Ook ’s nachts kan de auto worden gebruikt omdat sleuteloverdracht niet nodig is. De auto kan zelfs minuten voor aanvang van de reservering nog ingepland worden. Bij herhaaldelijk gebruik van de auto, kun je ook aangeven dat de rit elke dag, week of maand gemaakt wordt. De reservering zal vervolgens herhaaldelijk ingepland worden op dezelfde dag op hetzelfde tijdstip.

Kan ik ook via mijn computer een auto reserveren?

Ja, dat kan via https://bo.wego.app. Houd je inlognaam en wachtwoord bij de hand. Het starten van de reservering en de auto openen kan ook met de computer, maar om dat te doen moet je die computer meenemen naar de auto. Het is daarom aan te raden om hiervoor de app te gebruiken.

Mag ik naar het buitenland met de auto?

Ja, elke deelauto kan gebruikt worden in het buitenland. Zo zien we regelmatig dat de Hyundai Kona wordt gebruikt voor ritten naar het buitenland, zoals voor een zakenreis of een vakantie. Dit gaat gemakkelijk, omdat er steeds meer snellaadpunten worden geopend, verspreid over heel Europa. Hier is de accu binnen een uur volledig opgeladen.

Tip: via de slimme routeplanner A Better Routeplanner (ook te downloaden als app) kun je een route inplannen inclusief de meest optimale oplaadmogelijkheden!

Is er een limiet op het reserveren van een auto?

In principe niet. Echter, wil je langer dan 5 dagen gebruik maken van de deelauto, stuur dan een mail naar info@easy-driving.eu met deze aanvraag.

Je kunt per account maximaal 1 auto tegelijkertijd reserveren.

Is er een handleiding?

Ja, deze kun je hier downloaden.

Waarom moet ik van tevoren reserveren?

Een deelauto is voor iedereen. Het kan dus voorkomen dat de auto al in gebruik is wanneer jij er mee wilt gaan rijden.

Het is niet alleen belangrijk om aan te geven wanneer je wilt vertrekken, maar ook tot hoelang je wegblijft. Het kan gebeuren dat een andere persoon de auto na jou wil gebruiken en die weet dan wanneer die weer beschikbaar is.

Betaling en tarieven

Wat kost de auto?

Er gelden verschillende tarieven per auto. Er wordt onderscheid gemaakt tussen een uur- en dagtarief. Je kunt dus per uur betalen, maar ook per dag. Het dagtarief is op basis van 24 uur. Hierbij geldt dat er maximaal voor tien uren betaald wordt als de auto een volledige dag gereserveerd wordt.

Voor een uitgebreid kostenoverzicht klik je hier.

Wat is (niet) inbegrepen?

De uurtarieven zijn all-in. Dat houdt in dat er geen extra kosten voor verzekering, belasting, onderhoud, reparaties en afschrijvingen zijn. Je betaalt ook geen borg. Wel geldt voor de volgende gevallen dat de kosten niet zijn inbegrepen:

  • € 0,07 per gereden kilometer
  • Voor het gebruik van de deelauto's geldt een extra toeslag van € 0,20 per kilometer als je per gereserveerd uur meer dan 20 kilometer rijdt, of per gereserveerde dag meer dan 200 kilometer.
  • In geval van schade geldt een eigen risico van € 250 per schadegeval.
  • Verder geldt dat gebruikers die de auto tijdens de rit willen opladen bij een (snel-) laadpunt, een eigen laadpas dienen aan te schaffen om in deze kosten te voorzien.
Hoe betaal ik?

Je ontvang een factuur via e-mail van alle kosten die gemaakt zijn. Betaling geschiedt volledig automatisch door middel van automatische incasso.

Mag ik het abonnement delen?

Nee, het abonnement staat op naam en mag niet gedeeld worden. Iedereen heeft dus een eigen account waarmee hij of zij inlogt op de app.

Wel is er een korting voor huisgenoten. Die korting houdt in dat er per huishouden slechts eenmaal abonnementskosten van 5 euro per maand worden gevraagd. Er is dan in het gezin of huishouden een hoofdgebruiker die de abonnementskosten betaalt, de echtgenoot of echtgenote en eventueel kinderen betalen dan alleen voor het gebruik van onze deelauto's.

Hoe verhoudt EasyDriving zich tot de concurrentie?

Erg goed! EasyDriving streeft ernaar altijd de laagste tarieven te hanteren. Zo vragen wij geen borg, in tegenstelling tot andere aanbieders. Ook hebben we een heldere tariefstructuur. Geen speciale manieren om extra korting te krijgen voor een selecte groep gebruikers: iedereen betaalt altijd de laagste prijs. Verder is EasyDriving in Noord-Nederland de enige aanbieder die uitsluitend elektrische auto's aanbiedt. In de stad Groningen heeft EasyDriving zelfs de meeste elektrische auto's op de weg!

Laden

Hoe moet ik opladen?

Een handleiding voor onder meer het opladen van de deelauto ligt in de deelauto. Online vind je de handleiding van de Nissan Leaf hier en van de Hyundai Kona hier.

Je betaalt geen extra kosten voor het opladen op de thuislocatie.

Moet de auto met een volle accu worden ingeleverd?

Nee. De accu van de auto mag (bijna) leeg ingeleverd worden. De auto dient bij terugkomst wel ten alle tijden opgeladen te worden door het aan de laadpaal te koppelen. Een handleiding van onder meer het opladen van de auto of het loskoppelen van de laadkabel, vind je hier.

Je betaalt geen extra kosten voor het opladen op de thuislocatie.