Hoe werkt het?

EasyDriving stimuleert ondernemers en particulieren om een elektrische auto te delen. Als bedrijven of bewoners van dorpen en wijken interesse hebben in het delen van een elektrische auto, dan kan EasyDriving de auto(‘s) en het systeem faciliteren. Als er een deelauto in de buurt of bij het bedrijf staat, dan kan elke gebruiker met de app de auto reserveren, openen, ermee rijden en de auto sluiten. Sleuteloverdracht is dus niet nodig en de verrekening volgt achteraf.

1

Meld je aan

Via de aanmeld knop op de website kun je je gemakkelijk aanmelden bij EasyDriving. Als je aangemeld bent, ontvang je binnen een werkdag een uitnodiging om je in te schrijven, zodat je onze mobiele app kunt downloaden (‘OnzeAuto’). Vanaf dat moment kun je de gewenste deelauto in de buurt reserveren en gebruiken.

2

Reserveer een auto

In de e-mail die je hebt ontvangen, vind je een uitleg van hoe de app werkt. In de app zie je welke deelauto’s op welke locaties staan. Op die manier kun je gemakkelijk zien welke deelauto het dichtste bij jou in de buurt staat.

3

Open de auto met de app

Als je de deelauto hebt gereserveerd kun je deze vanuit de app openen. Dat doe je via een virtuele sleutel die in gebruik genomen kan worden vanaf het moment dat de reservering is gestart.

4

Rijd met de auto!

Verwijder de oplaadkabel en leg die in de achterbak. In de e-mail die je hebt ontvangen staat een uitleg over het loskoppelen van de oplaadkabel. Je kunt nu beginnen met de rit. Wil je een tussenstop maken? Je kunt de auto op slot en van slot zetten via de app, of met de sleutel die je in de middenconsole van de auto kunt vinden. Bij terugkomst op de vaste parkeerplaats dien je de auto weer op te laden via de laadpaal. Via de app doe je de auto op slot meld je de reservering af.