Terug naar het overzicht

Persbericht

1 juni 2020

Uitbreiding

Uitbreiding

Sinds deze week staan er twee nieuwe deelauto's van EasyDriving in de gemeente Groningen. Deze deelauto's staan gestationeerd aan de Dirk Huizingastraat 11 (Oosterparkwijk) en aan de Johann Faberlaan 45 (Hoogkerk).

De geplaatse deelauto, een Nissan Leaf, kan door iedere geïnteresseerde en omwonende worden gebruikt. De eerste aanmeldingen uit Hoogkerk zijn inmiddels al binnengekomen en we hopen dat de bewoners van zowel Hoogkerk, als in de Oosterparkwijk, prettige ervaringen zullen opdoen met de deelauto. De deelauto kan al voor 2,75 euro per uur en 0,07 euro per kilometer worden gebruikt.

De Nissan Leaf heeft een actieradius van ongeveer 100 kilometer en is daarmee met name geschikt voor de korte ritten. De Nissan Leaf is dan ook de ideale deelauto om te gebruiken voor bezoekjes naar omliggende dorpen of steden in de provincie. Mocht je verder willen rijden dan de beschikbare actieradius van 100 kilometer, dan kun je eventueel tussentijds laden bij een fastnedpunt langs de snelweg of bijladen op de bestemming. Toch liever een deelauto met een grotere actieradius? Aan de Kadijk 4 (Groningen) staat een Hyundai Kona Electric gestationeerd, die met een actieradius van 350 kilometer erg goed geschikt is voor de langere afstanden.

Op termijn verwachten we onder andere uitbreiding van ons deelauto initiatief in: Roden, Leek, de Wilp en Groningen (Helpman e.a). Wil je op de hoogte blijven van deze ontwikkelingen? Houd onze website in de gaten en laat gerust uw gegevens achter, zodat we u kunnen informeren wanneer deze ontwikkelingen verder vorm krijgen.

Foto: deelauto Dirk Huizingastraat 11, Oosterparkwijk Groningen.

Terug naar het overzicht