Terug naar het overzicht

Achtergrond

20 januari 2022

Hogere wegenbelasting heeft geen gevolgen voor EasyDriving klanten

Hogere Wegenbelasting Heeft Geen Gevolgen Voor Easydriving Klanten

In Groningen is de wegenbelasting verhoogd en daarmee is die nergens zo hoog als in deze provincie, zo meldt het CBS woensdag. De hogere wegenbelasting heeft echter geen gevolgen voor EasyDriving klanten, ook niet op de langere termijn.

Met ingang van dit jaar hebben zes van de twaalf provincies de wegenbelasting met 1 tot enkele procenten verhoogd, waaronder Groningen. In Groningen is de wegenbelasting zelfs het hoogst in Nederland.

Geen prijsverhoging

Klanten van EasyDriving hoeven natuurlijk sowieso geen wegenbelasting te betalen, aangezien de auto's niet op naam staan van hen zelf. Maar aangezien EasyDriving uitsluitend gebruik maakt van 100% elektrische auto's, heeft het bedrijf zelf ook geen last van de hoge tarieven. Die zijn namelijk vrijgesteld van motorvoertuigenbelasting, zoals wegenbelasting ook wel wordt genoemd.
Hierdoor kan het bedrijf dezelfde tarieven blijven hanteren.

Meer dan 1600 kilometer voor hetzelfde geld

Wie in die provincie Groningen een benzineauto met een gewicht van 1.200 kilogram heeft, betaalt dit jaar 640 euro. Als je lid bent van EasyDriving, dan betaal je 60 euro aan abonnementskosten. Vervolgens kun je voor hetzelfde geld kun je 1600 kilometer met een Hyundai Kona of Kia e-Nero rijden en met een Nissan Leaf kun je maar liefst 2300 kilometer rijden, terwijl voor een benzineauto in eigen bezit alleen nog de wegenbelasting is betaald.

Terug naar het overzicht