Terug naar het overzicht

Praktijkvoorbeeld

23 november 2021

Deelauto goedkoper dan deelscooter

Deelauto Goedkoper Dan Deelscooter

Een deelscooter is vaak de keuze van jongeren die hun mobiliteit binnen Groningen of directe omgeving willen verbeteren. Maar wist je dat het vaak goedkoper is om met een deelauto te gaan? Bekijk het in dit praktijkvoorbeeld.

Mark en Lisanne wonen in Haren. Ze hebben een huis gekocht, met de hulp van hun ouders. Ze werken beide in de stad Groningen, dus gaan ze met de bus naar hun werk. Ze zouden wel graag een auto willen voor het bezoek aan bijvoorbeeld hun ouders en locaties binnen Groningen die niet zo gemakkelijk per bus bereikbaar zijn.

Maar een auto is geen optie voor Mark en Lisanne, aangezien ze net een woning hebben gekocht. Dat is gewoon te duur. Ze willen echter nog wel een TV-kast kopen. Lisanne heeft er eentje op de site van de bekende Zweedse meubelwinkel gezien. Het kan worden bezorgd, maar dat kost 49 euro! Dat hebben ze er niet voor over.

Ze hebben een kennis gevraagd of die hen kan helpen. Die kan dat de volgende dag doen, alleen tussen 16.00 en 17.00 uur. Mark of Lisanne zal dan op het werk moeten vragen of ze eerder naar huis mogen. Sowieso willen ze eerst wel even de kast in het echt bekijken, dus kunnen ze er met de bus of deelscooter er naar toe gaan. Met de bus betekent dat overstappen en een flinke reistijd. En Lisanne heeft uitgerekend dat ze met een deelscooter al snel € 12,50 of meer kwijt zijn!

Mark heeft gehoord dat een kennis een deelauto gebruikt van EasyDriving. Die hebben er zelfs al een koelkast mee vervoerd, het blijkt dat zo'n Leaf erg veel ruimte heeft. Ze informeren over de prijs en het blijkt dat ze dan maar iets meer dan 6 euro voor de rit betalen én dat ze dan meteen het kastje mee naar huis kunnen nemen!

Ze schrijven zich in en de volgende dag rijden ze naar de meubelwinkel bij het Sontplein. Ze nemen meteen ook nog wat andere spullen mee die ze nodig hebben voor hun nieuwe woning, waaronder een leuke bureaulamp en bijpassende stalamp. Nog geen uur later staan ze samen de meubels in elkaar te sleutelen.

Die avond zitten ze tevreden voor de TV. Voor iets meer dan 6 en een halve euro comfortabel naar de Zweedse meubelaar gereden, meteen alles kunnen meenemen en dat allemaal op het tijdstip dat het hen uitkomt. Dat gaan ze vast wel vaker doen!

Disclaimer: dit is een praktijkvoorbeeld. Mark en Lisanne zijn twee fictieve personen en iedere overeenkomst met daadwerkelijke personen berust op louter toeval.

Wil je inzoomen op het rekenvoorbeeld? Klik dan hier. Genoemde prijzen zijn inclusief BTW en exclusief abonnementsgeld (€ 5,-).

Terug naar het overzicht