Terug naar het overzicht

Persbericht

31 december 2019

Deelauto bij 'Startup City'

Deelauto Bij Startup City

EasyDriving is er ook voor (medewerkers van) bedrijven. Sinds kort staat er een Hyundai Kona van EasyDriving bij de onlangs gerealiseerde laadpaal aan de Kadijk 4 te Groningen. Een aantal bedrijven heeft zich bij ons ingeschreven voor de ingebruikname van de deelauto. In sommige gevallen gaat het om een pilot, om te kijken of de ingebruikname van de deelauto door de werknemers van bedrijven goed bevalt. De bedrijven die zich nu bij ons hebben ingeschreven zijn Envitron en Avebe.

De deelauto staat op de parkeerplaats voor ´Startup City´. Dat is een verzamelgebouw voor grote en kleine bedrijven, opgericht door studenten van de RUG en de Hanehogeschool. De naam geeft al aan dat het verzamelgebouw vooral een mooi onderkomen is voor jonge bedrijven en startups.

Er worden, sinds de komst van de deelauto, al veel ritten gemaakt. De bedoeling van het initiatief aan de Kadijk, is om zo veel mogelijk bedrijven mee te laten doen zodat de deelauto zo efficiënt mogelijk gebruikt wordt. Zo zorgen we gezamenlijk voor duurzame mobiliteit en gedeeld plezier. Dit initiatief wordt mede mogelijk gemaakt door Solar Systems.

Foto: Thomas Hobma

Terug naar het overzicht