Terug naar het overzicht

Persbericht

30 september 2019

Deelauto's voor Groningers

Deelautos Voor Groningers

Het heeft even op zich laten wachten, maar de eerste elektrische deelauto staat nu echt in Groningen. In samenwerking met de gemeente Groningen, kunnen er op een aantal locaties in de Groningse stadswijken een deelauto worden geplaatst. Deze kunnen door omwonenden en belangstellenden gereserveerd en gebruikt worden.

De eerste deelauto staat aan de Akkerstraat 26 in de Oranjebuurt. De eerste ritten zijn al gemaakt en er wordt positief gereageerd op het gebruik van de deelauto. Dat bleek ook tijdens de informatiebijeenkomst die in samenwerking met de Groenstebuurt is georganiseerd deze maand. Verschillende bewoners waren aanwezig om over het concept te horen, maar vooral ook om met ons in gesprek te gaan en om vragen te stellen.

We verwachten op termijn nog vier deelauto’s te plaatsen in Groningen. De eerstvolgende locatie is aan de van Wassenaerstraat 8 in de Zeeheldenbuurt. Bekendmaking voor de overige locaties en het moment van plaatsing, zal via onze (sociale media) kanalen gedeeld worden. Wil je per mail op de hoogte gehouden worden? Mail ons dan zodat we je op de mailinglijst zetten.

Foto: deelauto Akkerstraat 26

Terug naar het overzicht