Terug naar het overzicht

Persbericht

27 juni 2019

Start deelauto initiatief in Harlingen

Start Deelauto Initiatief In Harlingen

In samenwerking met de gemeente Harlingen, staan er vanaf nu twee elektrische deelauto’s van EasyDriving beschikbaar aan het Havenplein 1 te Harlingen! Samen met wethouder Harry Boon van de gemeente Harlingen hebben we de officiële start van ons deelauto initiatief ingeluid.

Deze deelauto’s kunnen voordelig gebruikt worden door omwonenden en eilandbewoners die de oversteek naar het vaste land niet met de auto willen maken, maar wel behoefte hebben aan (duurzame en voordelige) mobiliteit. De deelauto’s die er staan zijn twee goednieuwe Hyundai Kona Electric met een actieradius van 350 kilometer. Je betaalt voor het gebruik van deze auto maar 4,75 euro per uur en 5 cent per gereden kilometer.

Iedere belangstellende kan zich gemakkelijk aanmelden via de website om de app van EasyDriving te downloaden waarmee hij of zij de deelauto opent en gebruikt. De auto’s hebben gereserveerde parkeerplekken bij de laadpaal aan het Havenplein en zijn dag en nacht beschikbaar voor abonnementhouders (5 euro per maand). Reserveren en betalen gaat volledig geautomatiseerd via de app.

Foto: Ubbo Posthuma

Terug naar het overzicht